Join the forum, it's quick and easy

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri

Aşağa gitmek

Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Empty Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri

Mesaj tarafından GoDFaTHeR Perş. Mayıs 20, 2010 1:22 pm

Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Sazancyprinuscarpio4vc1
AVCILIĞI:

Her ne kadar Sazan avcılığı basit gibi gözükse deSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll skor yapacak
balıkları avlamak oldukça maharet ister. Yem hazırlama sürecini de
göz önünde bulunduracak olursakSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll Sazan avcılığını evden başlayan
bir süreç olarak düşünebiliriz.

Sazan avı için en uygun takım 3.20m teleskopik kamış ve 1:3 turlu
bir makara ile 0.35mm ana misinaSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll orta veya kücük boy bir fırdöndüSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll
0.30mm beden ve kullanılacak yeme göre 2-6 Nr. iğneden oluşur.
Yemin ağırlığına bağlı olarak uzak mesafelere atışı sağlayacak bir
hareketli iskandil de zaman zaman kullanılabilir.(Şekil 1.)

Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Sazan1

Şekil 1.


Sazan avcılığında eğer yakın mesafelerde veya suda eriyebilir
yemlerle avlanılacaksaSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll iskandil kullanmaya gerek yoktur. Bu
durumda ya yakın mesafeye olta indirilirSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll ya da yemin ağırlığından
faydalanılır (Şekil.2.). Suda eriyebilen yemler eğer özel bir taktik
kullanılmazsaSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll iskandil yardımı ile uzağa atış sırasında bozulabilir.

Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Sazan2
Şekil.2.





EKMEK:

Ekmek olduğu gibi kullanılabildiği gibi (Kabuk kısmı)Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll bütün bir ekmek
evde hafif şekerli suya ıslanıpSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll iyice yumuşadıktan sonraSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll bir
tülbentten suyu sıkılıp hamur haline getirilerek de
kullanılabilir.Genelde kolay elde edilebilen bir yem olması
bakımından belirtilmiştir. Dezavantajı; küçük balıklar tarafından
kolayca didiklenmesidirSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll ancak yemleme için kullanılabilir.

Uzun süreli yemlemeler (1 hafta gibi) yapılabilecekseSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll en uygun
yemdir denebilir. Kanımca büyük balık yakalayabilme yüzdesi hiç bir
zaman %10 oranını geçemez.
Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Sazan1Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Sazan2

DANE:

BaklaSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll bezelyeSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll mısırSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll keten tohumu ve nohut gibi daneler iğne
geçecekSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll ancak yem dağılmayacak kıvama kadar kaynatılıp soğuk
suda bekletildikten sonra kullanılır. Bu tür yem kullanımında en
önemli unsur yoğun ve düzenli yemlemedir. Yaygın yemleme için
kendi imalatınız bir sapandan yararlanabilirsiniz. Sapan vasıtası ile
yemleri uzak mesafelereSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll dolayısı ile oltanızın olduğu bölgeye kadar
yayabilirsiniz.

Bu tür yemleri şamandıralı beden ile kullanmakta yarar vardır.
Bunun için geçerli iki yöntem söz konusudur.

I. Yüzdürme yöntemi:

Bu yöntemde şamandıra yüzdürücü bir unsur olarak kullanılırSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll yani
yem ve kıstırmaların ağırlıkları şamandırayı batırmaya yeterli
değildir. Ancak yem balık tarafından kapıldığında şamandıra batar.

Bu yöntemdeSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll balığın yemleneceği derinlik tesbit edilipSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll ona göre bir
beden uzunluğu bırakmak gerekir. Beden uzunluğunun kamıştan
uzun olması durumunda ve/veya fırlatma sırasında zorlukları
önleme acısındanSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll her iki yöntemde de hareketli şamandıra
kullanmakta fayda vardır.

II. Batırma yöntemi:

Söz konusu yöntemde öbürünün tam tersine şamandıraSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll yem ve
kıstırmaların ağırlığını taşıyamaz durumda ve suya tam olarak
batmış haldedir. Son kıstırmadan sonra kısa bir beden parcası ile
yem dibe yatmış durumdadır. Balığın yemi kapıpSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll yem ve iskandili
dipten kesmesi sonucu üzerindeki yük azalan şamandıra yüzer hale
geçer ve balıkçı tarafından görülür. Bu yöntem içinSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll su derinliğinin
tam olarak bilinmesi gerekir. Yem ve balık ilişkisinin tüm detaylarını
fark edebilmek için kıstırma ağırlıklarının iyi ayarlanmış ve
şamandıranın en üst noktasınınSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll derinlik iyi hesaplanarakSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll yüzeyden
ancak 1-2cm. kadar batık olması gerekmektedir. Bu da ancak
hareketli şamandıra ile yapılabilir.
Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Sazan3t

KURTÇUKLAR; SOLUCAN ve DİĞER BÖCEKLER:

Sazan balığının menüsünde her zaman (öz:İlkbaharda) bu tür
yemlere yer vardır. Ancak bu tür yemlerin sunumundaki zorlukSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll yani
bir oltanın ucunda bir solucan veya çekirge ve etrafında koca bir göl
olarak düşünecek olursakSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll bu yeme istediğimiz gibi bir sazanın
rastlama olasılığı çok düşüktür. Ancak küçük boy sazanların
avlanmasında iyi bir yöntemdir.

LÜTFEN GEREĞİNDEN UFAK BOY BALIKLARI ÖLDÜRMEYELİMSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll AMATÖR OLMANIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRELİM.

Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Sazan4

KISA AV BİLGİLERİ



TAKIM

2.40- 3.20m teleskopik uçtan yaylanabilir tip.

3-5m halkasız teleskopik kamış.

MAKARA

1:3 turluSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll orta boy makara

MİSİNA

El oltası: Olta 0.60-0.80mm tercihan şeffaf yeşil

Makara için: 0.30-0.45mm beyaz veya yeşil min.20kg testli.

İĞNE

Kahverengi dövme (forged) halkalı;

6-8 Nr.Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll Dane yemler için 4 Nr.

YEM

KurtçuklarSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll solucanSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll peynirSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll işlenmiş et (sucuk sosis)Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll doğal yemler

(çift kabuklularSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll böcekler) tohumlarSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll daneler (bezelyeSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll bakla mısır)Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll

patatesSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll hamur ve yüksek roteinli hazırlama yemler

TEKNİKLER

Yemli avcılıkSazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Virgulll şamandıralı beden.
Sazan İçin Kullanılan Yemler ve Av teknikleri Images
GoDFaTHeR
GoDFaTHeR
Farkımız*Tarzımız*
Farkımız*Tarzımız*

<B>Mesaj Sayısı</B> Mesaj Sayısı : 3016
<B>Rep Sayısı</B> Rep Sayısı : 455
<B>Kayıt tarihi</B> Kayıt tarihi : 30/04/10

https://kopuk1.forum.st

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz