KARALAHANALI TAVUK DOLMA

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

KARALAHANALI TAVUK DOLMA

Mesaj tarafından SosieLB3y Bir Cuma Eyl. 10, 2010 11:10 pm

KARALAHANALI TAVUK DOLMA

MALZEMELER

1 kg karalahana
6 tavuk budu
3 salçalık kırmızıbiber
3 soğan
200 gr ufalanmış beyazpeynir
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Tavuğun üzeri için
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı domates salçası
Kızdırılmış bir tavada önce soğanlan sıvı
6 yemek kaşığı ayçiçeği, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz

TARİFİ

Karalahanaları temizleyip ince şerit şeklinde kıyın. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Ayçiçeği tavada kızdırıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Karalahanayı ekleyip karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Peyniri ilave edip karıştırın. Keskin bir bıçağın ucuyla tavuk butlarının geniş kısmındaki kemiği çıkartıp, derin bir boşluk açın. Tavuğun üzerine sürmek için yoğurt, domates salçası, sıvıyağ, karabiber ve tuzu bir kaseye alıp karıştırın. Karışımı tavuk butlarının içine ve üzerine sürün. Lahanalı karışımı tavukların içine paylaştırın. Tavuk dolmalarını fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sos ve sıcak suyu ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Arada fırının kapağını açıp yemeğin suyundan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin. 20-25 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.

avatar
SosieLB3y
кσρυкƒям üує-üує
кσρυкƒям üує-üує

<B>Mesaj Sayısı</B> Mesaj Sayısı : 41
<B>Rep Sayısı</B> Rep Sayısı : 45
<B>Kayıt tarihi</B> Kayıt tarihi : 10/09/10
<B>Yaş</B> Yaş : 23

Kullanıcı profilini gör http://guncelkoxp.forumclan.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz