Beşamel Soslu Enginar.

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Beşamel Soslu Enginar.

Mesaj tarafından LanedLi_qirL Bir Cuma Şub. 04, 2011 8:35 pm

MALZEMELER
75 gr margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
8 adet orta boy enginar
1 adet limonun suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr çiğ krema
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Enginarları ayıklayıp,limonlu suya atıp, biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup, su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip, bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip, unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip, hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip, enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip, güveçten servis yapın.


((: :))
avatar
LanedLi_qirL
ѕüρєя-мσ∂єяαтöя
ѕüρєя-мσ∂єяαтöя

<B>Mesaj Sayısı</B> Mesaj Sayısı : 100
<B>Rep Sayısı</B> Rep Sayısı : 114
<B>Kayıt tarihi</B> Kayıt tarihi : 01/02/11

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz