tas Kebabı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

tas Kebabı

Mesaj tarafından GoDFaTHeR Bir Çarş. Tem. 14, 2010 11:55 pm

Biberli Kuzu Kızartma

Malzemeler
500 gr. kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber






Yemeğin Tarifi
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon
suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava
almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze
soğanları ince kıyın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye
kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun.
Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif
yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et
suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu
bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.








avatar
GoDFaTHeR
Farkımız*Tarzımız*
Farkımız*Tarzımız*

<B>Mesaj Sayısı</B> Mesaj Sayısı : 3016
<B>Rep Sayısı</B> Rep Sayısı : 455
<B>Kayıt tarihi</B> Kayıt tarihi : 30/04/10

Kullanıcı profilini gör http://kopuk1.forum.st

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: tas Kebabı

Mesaj tarafından Qarizma Bir Çarş. Tem. 28, 2010 1:19 am

Yapan Herkeze Afiyet oLsun
avatar
Qarizma
• Kalıcı üye •
• Kalıcı üye •

<B>Mesaj Sayısı</B> Mesaj Sayısı : 435
<B>Rep Sayısı</B> Rep Sayısı : 275
<B>Kayıt tarihi</B> Kayıt tarihi : 01/05/10

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz