Somonlu Mercimek Çorbası (6 Kişilik)
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Somonlu Mercimek Çorbası (6 Kişilik)
MALZEMELER
Çorba İçin:
8-10 Bardak Et Suyu
1.5 Bardak Kırmızı Mercimek
1 Adet Patates
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
Tuz Kırmızıbiber
Krep İçin:
1 Adet Yumurta
1/4 Su Bardağı Un
150 ml Süt
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Biraz Tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayalım. Patatesi soyup rendeleyelim. Soğanı rendeleyelim. Margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım.
Et suyunu mercimeği
ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Tel süzgeçten
geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım. Çorbayı sofraya
almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım. Son
olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım. Mercimek çorbasını
hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım.
Yumurta un
tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice
ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç
kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı
kızartıp iki krep hazırlayalım.
Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak
şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının
üzerine koyarak servis yapalım.
Çorba İçin:
8-10 Bardak Et Suyu
1.5 Bardak Kırmızı Mercimek
1 Adet Patates
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
Tuz Kırmızıbiber
Krep İçin:
1 Adet Yumurta
1/4 Su Bardağı Un
150 ml Süt
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Biraz Tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayalım. Patatesi soyup rendeleyelim. Soğanı rendeleyelim. Margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım.
Et suyunu mercimeği
ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Tel süzgeçten
geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım. Çorbayı sofraya
almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım. Son
olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım. Mercimek çorbasını
hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım.
Yumurta un
tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice
ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç
kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı
kızartıp iki krep hazırlayalım.
Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak
şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının
üzerine koyarak servis yapalım.
Geri: Somonlu Mercimek Çorbası (6 Kişilik)
Yapan Herkeze Afiyet oLsun
Qarizma- • Kalıcı üye •
- Mesaj Sayısı : 435
Rep Sayısı : 275
Kayıt tarihi : 01/05/10
Similar topics
» Süzme Mercimek corbası
» Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik)
» Sultan corbası
» Domates Corbası
» Tarhana Corbası 1
» Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik)
» Sultan corbası
» Domates Corbası
» Tarhana Corbası 1
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz