Beğendili kebabı
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Beğendili kebabı
Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
110 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
2.5 bardak Su
1 Kg Patlıcan
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler
halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ
kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye
kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra
karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra
karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu
serpin. Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu,
tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır
ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu
koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar
pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin
pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası
olmalıdır.
Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir
tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave
edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın
yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su
sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu
tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya
bırakın.
Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.
Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta
boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu
ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin.
Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten
alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.
Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta
bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok
ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki
meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha
pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi
ateşten alın.
600 gr Kuzu kuşbaşı
110 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
2.5 bardak Su
1 Kg Patlıcan
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler
halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ
kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye
kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra
karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra
karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu
serpin. Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu,
tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır
ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu
koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar
pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin
pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası
olmalıdır.
Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir
tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave
edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın
yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su
sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu
tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya
bırakın.
Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.
Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta
boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu
ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin.
Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten
alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.
Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta
bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok
ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki
meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha
pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi
ateşten alın.
Geri: Beğendili kebabı
Yapan Herkeze Afiyet oLsun
Qarizma- • Kalıcı üye •
- Mesaj Sayısı : 435
Rep Sayısı : 275
Kayıt tarihi : 01/05/10
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz