Yulaflı vişne tatlısı
1 sayfadaki 1 sayfası
Yulaflı vişne tatlısı
Malzemesi:
1/3 paket Ülker Mavi-Yeşil Light kepekli kurabiye
45 g (3 çorba k.) toz şeker
20 g (3 çorba k.) un
½ çorba k. hindistan ceviz
¼ çorba k. Tarçın
½ çorba k. Ülker Mavi Yeşil margarin
½ çorba k. Ülker Bizim ayçiçek yağı
160 g vişne (çekirdekleri ayıklanmış veya hazır dondurulmuş satılanlardan)
1 çorba k. limon suyu
Yapılışı:
1. Fırınınızı 200 C’ye getirip ısıtın. Robotunuzun parçalayıcısından kurabiyeyi geçirerek un haline getirin. Çukurca bir kaba aktarıp kurabiye ununuzu 2.5 çorba kaşığı şeker un hindistan cevizi ve tarçın ile karıştırın. Bu karışıma yağları ilave edip iyice ezin.
2. Vişnelerinizin akan fazla suyu varsa süzün. Vişneleri limon suyu ve kalan şeker ile karıştırın. Porsiyonluk 2 fırın kabını yağlayın. İçlerine biraz şeker serpip sallayarak şekerin kabın kenarlarına yapışmasını sağlayın. Kapları ters çevirip silkeleyerek fazla şeker varsa dökülmesini sağlayın.
3. Hazırladığınız fırın kaplarına vişneleri bölüştürün. Hazırladığınız kepekli karışımı üzerlerine paylaştırın. Kapları sıcak fırına yerleştirip üzerleri altın sarısı renk alıp iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. İyice ılınınca veya tamamen soğumuş olarak servis yapın
1/3 paket Ülker Mavi-Yeşil Light kepekli kurabiye
45 g (3 çorba k.) toz şeker
20 g (3 çorba k.) un
½ çorba k. hindistan ceviz
¼ çorba k. Tarçın
½ çorba k. Ülker Mavi Yeşil margarin
½ çorba k. Ülker Bizim ayçiçek yağı
160 g vişne (çekirdekleri ayıklanmış veya hazır dondurulmuş satılanlardan)
1 çorba k. limon suyu
Yapılışı:
1. Fırınınızı 200 C’ye getirip ısıtın. Robotunuzun parçalayıcısından kurabiyeyi geçirerek un haline getirin. Çukurca bir kaba aktarıp kurabiye ununuzu 2.5 çorba kaşığı şeker un hindistan cevizi ve tarçın ile karıştırın. Bu karışıma yağları ilave edip iyice ezin.
2. Vişnelerinizin akan fazla suyu varsa süzün. Vişneleri limon suyu ve kalan şeker ile karıştırın. Porsiyonluk 2 fırın kabını yağlayın. İçlerine biraz şeker serpip sallayarak şekerin kabın kenarlarına yapışmasını sağlayın. Kapları ters çevirip silkeleyerek fazla şeker varsa dökülmesini sağlayın.
3. Hazırladığınız fırın kaplarına vişneleri bölüştürün. Hazırladığınız kepekli karışımı üzerlerine paylaştırın. Kapları sıcak fırına yerleştirip üzerleri altın sarısı renk alıp iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. İyice ılınınca veya tamamen soğumuş olarak servis yapın
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz